
מכונת קפה מקצועית היא דבר שיש לרבים מאיתנו. בין אם מדובר על מכונה בבית, במשרד או בכל מקום אחר, מידי פעם יש לנקות את המכונה בהתאם לתדירות השימוש בה. ניקוי מכונת קפה מקצועית הוא לא דבר פשוט, אך כפי שתבינו מיד אם יש לכם מכונה כזו אתם לא יכולים לוותר עליו.
קיימות מגוון רחב של מכונות קפה ביתיות בשוק, אך מכונת קפה ביתית מקצועית היא ללא ספק האופציה האיכותית ביותר שתעניק לכם את הקפה האיכותי ביותר וחווית השתייה הטובה ביותר. אך אם תרצו לשמור על האיכות ומשך החיים של מכונת הקפה שלכם ולהבטיח שאכן תקבלו את אותו קפה מושלם כל פעם מחדש, מומלץ לבצע ניקוי מכונת קפה מקצועית באופן קבוע ובצורה יסודית ומקצועית. כאן תמצאו מדריך מפורט כיצד לעשות זאת.
דבר ראשון חשוב להבין מדוע זה כה קריטי לנקות את מכונת הקפה שלכם באופן תכוף. מכונת קפה שפועלת באופן קבוע צוברת לכלוך שיכול להשפיע על איכות הקפה שלכם וגם על בריאותכם במקרים מסוימים. השילוב של המים החמים, החלב המוקצף והקפה עלול להשאיר שאריות ולגרום ללכלוך ולאבנית, כך שככל שהמכונה תהיה נקייה יותר כך איכות הקפה תהיה גבוהה יותר. באופן כללי מומלץ לנקות את מכונת הקפה כפעם בשבוע, בעוד שאת מקציף החלב ואת מסננת הקפה מומלץ לנקות לאחר כל שימוש ולא להמתין. המתנה גם מקשה על הניקיון וגם עלולה להשפיע לרעה על טעם הקפה.
לפני שאתם מתחילים לנקות את מכונת הקפה, עליכם לנתק אותה מהחשמל קודם ולתת לה להתקרר. מטליות לחות הן חברכם הטוב ביותר בעת הניקיון וכל חומרי הניקוי רגילים למיניהם הם אויבכם המר, שכן הם עלולים להרוס את טעם הקפה וגם להיות מסוכנים. בנוסף, מומלץ להשתמש בנוזל או בפילטר למניעת אבנית ובמוצרי ניקוי ייחודיים נוספים כגון אבקה לניקוי שומני קפה שניתן למצוא באתר של טעמים פלוס. את המגש התחתון של המכונה מומלץ לנתק ולשטוף היטב לפני שמחזירים, בעוד שאת גוף המכונה, מקציף החלב ומיכל פולי הקפה ניתן לנקות עם מטליות לחות. את מסנן הקפה ואת ראש מיצויי הקפה מומלץ לשטוף ואת האחרון מומלץ לנקות גם עם חומר ממיס שומני קפה.
חשוב מאוד לזכור לנקות את מכונת הקפה המקצועית שלכם. אם תעשו זאת באופן עקבי, זה לא אמור לקחת יותר ממספר דקות ויבטיח את איכות הקפה שלכם. בהצלחה!
ניקוי המכונה חשוב ממספר סיבות. הסיבה הראשונה היא האיכות של הקפה. מכונה נקייה תוציא קפה איכותי יותר, נקי מטעמי לוואי או משאריות קפה לא טרי. בנוסף, כדי לשמור על המכונה הניקוי הוא דבר הכרחי. שאריות קפה שנשארות במכונה עלולות להתגבש עם הזמן ולהוביל לסתימות בצינורות של המכונה. כעת ניגש להסביר על שלבי הניקוי.
1. פירוק המכונה: כדי לנקות את המכונה עליכם לפרק אותה. הפירוק צריך להיעשות בצורה זהירה כדי לא לפגוע ברכיבים הרגישים שלה, וכמובן תוך שימת לב לסדר הפירוק כדי שתוכלו להרכיב אותה בתום הניקוי. ניקוי מכונת קפה מקצועית דורש מכם סדר וריכוז כדי שבסוף הניקוי המכונה שלכם תמשיך לתפקד היטב.
2. ניקוי החלקים: השלב הזה הוא השלב העיקרי בניקוי. עליכם לנקות כל חלק בפני עצמו ולעבור על הפילטרים של המכונה, להוציא מהם את שאריות הקפה שנשארו ולוודא שאין סתימות בצינורות. לצורך השלב הזה יש להשתמש באביזרים המיועדים לניקוי המכונה.
3 ניקוי אבנית: בעזרת חומרים מסירי אבנית מזרימים מים מהולים בחומר דרך כל צינורות המכונה כולל הצינור שמוביל מים לכוס הקפה והצינורות שמובילים לקיטור (הקצפת החלב)
ישנם בנוסף חומרים לניקוי מערכת החלב.
חשוב: בסוף התהליך יש להעביר הרבה מים על מנת לשטוף את שאריות החומר..
4. הרכבה מחדש ובדיקת תקינות: השלב האחרון בניקוי מכונת קפה מקצועית הוא לבדוק שהניקוי לא פגע במכונה. עליכם לחבר את המכונה לחשמל ולראות שכל המנגנונים שלה עובדים בדיוק כפי שהם אמורים לעבוד. אחרי שעשיתם את זה תדעו שהשלמתם בהצלחה את התהליך של ניקוי מכונת קפה מקצועית.
ניקוי מכונת קפה מקצועית צריך להיעשות בזהירות רבה לאור הרכיבים הרגישים שיש בתוך המכונה. כדי לבצע את הניקוי הזה בכוחות עצמכם עליכם להיות מצוידים באביזרים שיאפשרו לכם לנקות את המכונה בלי לפגוע בה. באתר של חברת טעמים פלוס תוכלו למצוא שפע של אמצעים שיסייעו לכם בניקוי המכונה.