צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ

הצרכנים הישראלים הם בין הצרכנים הידועים בכמות שתיית הקפה שלהם. בכלל, תרבות המערב היא בין התרבויות אשר צורכת קפה על כל סוגיו יותר מאשר כל אזור אחר על פני הגלובוס. למעשה, רבים מאנשי ההיי טק ואנשי המחשבים והטכנולוגיה צורכים קפה בחישוב כללי של שלוש ארוחות מלאות אם מחברים את כמויות הקפה השבועית…

אנשים המבינים בקפה על היבטיו השונים, יודעים כי מרקם הקפה וטקסטורת הטעם מושפעת לא רק מהמרכיבים עצמם ומאופן הכנת הקפה אלא גם מסוג הכלי אליו הוא נמזג.

אי לכך ובהתאם לזאת, רבים מחובבי הקפה מקפידים על סוג הספל או הכוס ממנה הם שותים. ואף יותר מכך, מתאימים את סוג הכוס/ספל לסוג הקפה…

קבלו טעימה קטנה על קצה הלשון על סוגי הקפה וצורות ההגשה שלהם:

 

כוס טו גו – בעד ונגד

כוס טו גו, כלומר כוס קרטון או נייר, משפיעה על טעם הקפה באופן משמעותי ואל אף שהן נחשבות כוסות לשתייה חמה. אחד המאפיינים הבולטים שבהם הוא חוסר ההתאמה שלהם לשתייה חמה, אולי רק בעמידות שלהם לחום בהשוואה לכוסות השתייה הקרה.

כוס הטו גו מותירה במרבית המקרים טעם לוואי וריח לוואי, כאשר זו באה במגע עם האוויר והאספרסו ומורגשת בעיקר לבעלי רגישות גבוהה לטעמים וריחות

 

אפשרויות שמירת חום – ההבדלים בין אספרסו לקפוצ’ינו

האספרסו והקפוצ’ינו שונים לא רק בטעמים ובחוזק שלהם אלא גם באופן ההגשה וטמפרטורת ההגשה. לא דיי בכך שהגשת האספרסו מחייבת כוס לשתייה חמה בגודל וצורה מסוימת מאוד. גם הטמפרטורה חייבת להיות קפדנית ומדודה ברמת דיוק גבוהה.

ההבדלים בין הקפוצי’נו לאספרסו נובעת בעיקר מטוהר הקפה ויכולת ההגשה בטמפרטורה גבוהה במיוחד בשל המרכיבים של שני המשקאות הללו.

האספרסו מורכב אך ורק מפולי קפה אספרסו קלויים וטחונים ומים רותחים ואילו קפוצ’ינו מורכב מאותם פולים טחונים בתוספת מים, חלב וקצף המקררים את המשקה, מגדילים אותו, ובהתאם לכך מחייבים כוס גדולה יותר.

 

הכוס הנכונה לאמריקנו – שמרו על איכות הטעם

האמריקנו הוא אותו אספרסו ממש אשר שונה בטעמו מהאספרסו הרגיל כתוצאה מדילולו במים. המשקה גדול יותר, אך חשוב מאוד לזכור שעדיין מכיל את האספרסו בצורתו הטבעית ומחייב כוס עבה ומעט גדולה יותר מזו של האספרסו אשר מגיע בכוסיות קטנות.

 

האם קפוצ’ינו והפוך זה אותו דבר?

רבים טועים לחשוב כי הקפוצ’ינו וההפוך הם בעצם אותו משקה. הקפוצ’ינו וההפוך אמנם מוגשים באותה כוס פורצלן גבוהה אבל מדובר בתהליך הכנה שונה. זאת יאמרו לכם הבריסטות המקצועיים. הקפוצינו הוא בעצם קפה המורכב משלושה “צבעים” או חומרי גלם: אספרסו, חלב וקצף – כאשר משתמשים בקפסולות קפה, האספרסו נמזג תחילה אל הכוס, לאחרי מגיע החלב בכמות מדודה של שליש בדומה לכמות האספרסו ולאחריו נמזג הקצף, גם הוא בכמות מדודה של שליש.

ההפוך לעומת זאת נמזג בתהליך שונה, כאשר הקצף נמזג תחילה , לאחרי החלב ולאחריו נבזקת אבקת אספרסו אשר תפקידו לשקוע ולהתערבב עם החלב והקצף.

 

השוני מתבטא במקרמים ובחוזק הטעמים.