צרו איתנו קשר בווצאפ צרו איתנו קשר בווצאפ

תדמיינו לכם סיטואציה שבה אתם פותחים את הבוקר ללא קפה, האם הסיטואציה הזאת נראית לכם אפשרית? ככל הנראה שהתשובה היא שלא, אך עד לפני כמה מאות שנים הקפה לא היה כפי שאנו מכירים אותו כיום. פולי הקפה עברו שינוי מאוד רציני, בכדי להפוך אותם להיות פולי הקפה שאנו שותים – חלקנו אפילו שותים כמה כוסות קפה בכל יום. אז מה חשוב שתדעו על תהליך הכמה של פולי קפה של לוואצה? אנו ננסה לספר לכם קצת על התהליך המעניין.

כל בר דעת מבין שכאשר מדברים היום על קפה, מתכוונים להרבה מעבר לפולי הצמח ואף למשקה המופק מהם. או במילותיו של בובליל: "קפה זה לצימאון?!".  קפה זה תרבות, קפה זה אירוע חברתי, קפה זה פגישה; קפה, מבלי ששמנו לב, הפך למסמר הערב ולבסיס של אינספור תחומים, מפגשים ואירועים בחיים של כולנו. ובמסגרת כיבושיו של המשקה המר, היום הוא גם מהווה אטרקציה ביתית- מכונות הקפה הביתיות הפכו כל בית אב למכון להכשרת בריסטה; בית קפה שכונתי תרתי משמע. בהמשך לכך ובאופן מעגלי שחוזר למקורות, כאן אנו נעסוק בפולי קפה טחונים.

 

הטיפולוגיה של הקפה

כידוע הוא שסך כל המשקאות החוסים תחת המושג השגור בפי כולנו – קפה – מופקים כולם מפולי צמח הקפה. אך כפי שאנו יודעים, ההתפתחות העצומה שחלה בתחום הביאה לכך שישנם משקאות קפה אשר מופקים מקלייתם של פולי הקפה, טחינתם, ויש שאף מחליטה או בישול של הפולים. אמנם אנו נעסוק כאן אך ורק בפולי קפה טחונים, אך כפי שתיווכחו לדעת- אף בקטגוריה זו בלבד ישנם אינספור סוגים של משקאות קפה.

 

תהליך ייצור פולי הקפה

בכדי שתוכלו לקבל פולי קפה לוואצה, צריך לעבוד עם חומר הגלם עצמו שדורש עבודה לא קלה. תהליך הייצור כולל בתוכו את קטיפת הפרי, ואת הפרדת פולי הקפה העסיסיים מהפרי עצמו. לאחר מכן צריך לייבש את הפולים שנקטפו במשך שלושה שבועות, מדובר על תהליך ארוך יחסית בהשוואה לתהליכים אחרים. כל מגדלי הקפה של לוואצה ושל שאר החברות בעולם עברו הכשרה ספציפית.

 

לקטלוג פולי קפה לוואצה orto >>

 

קליית פולי הקפה

אולי מדובר על השלב החשוב ביותר, שכן קליית פולי קפה לוואצה זה האלמנט שנותן לקפה את הטעם המיוחד שלו. קלייה לא נכונה של פולי הקפה, עלולה להביא אותם למצב שבו הם לא יהיו בטעם שאותו אתם מכירים. לכן מוטב כי הקלייה תתבצע על ידי מכונות מתקדמות, זה בדיוק מה שחברת לוואצה עושה – בכדי להעניק לכל פולי הקפה את הטעם הייחודי שלהם.>

 

טחינת פולי הקפה

אחרי שקולים את אותם פולי קפה מומלצים, כעת הגיע הזמן לטחון אותם בכדי שיהיה ניתן לארוז אותם בהמשך. הטחינה גם היא תהליך מאוד חשוב, מכיוון שככל הטחינה תהיה גסה יותר כך המים ימצו את הקפה עוד יותר. לכן חשוב מאוד לדאוג לרמת הטחינה האידיאלית, כך שכל מי שרוכש את הקפה יוכל להנות מכל אותם טעמים מעולים שהוא מביא ביחד איתו. מספיק שפעם אחת הקפה לא יהיה טחון כמו שצריך, וזוהי עשוי להיות בעיה מאוד משמעותית.

 

אריזת ואחסון הקפה

השלב האחרון של התהליך הוא אריזת הקפה והאחסון שלו. פולי קפה לוואצה מאוחסנים בצורה הכי מבוקרת שיש, כך שהם יוכלו לשמור על האיכות שלהם לאורך זמן. פולי קפה שלא מאוחסנים בצורה נכונה יכולים לאבד מהטעם שלהם ואפילו להביא איתם טעם מאוד לא נעים. לכן זוהי אחת מהסיבות לכך שמוטב לטעום את פולי הקפה של לוואצה או פולי קפה בוניני בכדי להבין עד כמה זה קריטי.

 

פולי קפה טחונים- גוונים שונים וטעימים להם

מהפולים הטחונים של הקפה ניתן להפיק את המשקה במספר דרכים, אשר בהתאם- יפיקו מבחר רחב של משקאות. הדרך הבסיסית ביותר וככל הידוע גם הראשונה, הינה על ידי כתישת הפולים. השיטה מקורה במזרח התיכון, והיא בוצעה באמצעות מכתש ועלי. מהפולים הכתושים מתקבלת אבקה, שאותה מבשלים- והרי לכם קפה טורקי אמיתי. לעומתו ישנו קפה תימני- שקרוי כך עקב צבעו הבהיר יותר שמתקבל מקלייה קצרה של פולי הקפה (וגם – ניחשתם נכון – עקב כך שמוצאו בתימן). הקפה התימני מופק מטחינה עד דק של הפולים, והמהדרין מוסיפים לו את תערובת התבלינים הנודעת חוויאג'.

אם רוצים להתאמץ פחות, ניתן לחלוט את הפולים הטחונים במים רותחים - ואז נקבל קפה בוץ.

 

מי פנוי לכתישה?

אנו בטעמים פלוס מתמחים בייבוא קפה על גווניו השונים מרחבי העולם, וחסכנו עבורכם את העבודה: אצלנו תוכלו למצוא מבחר נרחב במיוחד של פולי קפה טחונים בשלל טעמים ומכל המותגים המובילים בעולם. אז בואו לקפה!

 

היתרונות והחסרונות של פולי קפה טחונים

קפה הוא חלק בלתי נפרד משגרת היום של רוב הישראלים. מי שאוהב קפה שותה בדרך כלל לפחות 2-3 כוסות ביום, כשבדרך כלל יש העדפה לצורת הכנה ספציפית ולרמת חוזק מדויקת. אחת הדרכים המקובלות להכין קפה היא באמצעות פולים שנטחנו לאבקה. לאופציה של פולי קפה טחונים יש גם יתרונות וגם חסרונות, וכאן בעמוד תמצאו פירוט שלהם.

 

היתרונות של פולי קפה טחונים

היתרון החשוב ביותר של פולי הקפה הטחונים הוא הנוחות. במקום להתחיל לטחון פולים בכל פעם שרוצים כוס קפה, הפולים מגיעים אליכם אחרי הטחינה, וכל מה שאתם צריכים לעשות הוא לקחת את הכמות האופטימלית בהתאם להעדפות שלכם ולהכין את הקפה האהוב עליכם.

הנוחות מתורגמת גם למהירות, ולכן פולים טחונים מתאימים מאוד לקפה של הבוקר, כדי לא לבזבז זמן יקר. גם כשמארחים קבוצה גדולה יחסית של אנשים זמן הוא משאב משמעותי, ופולי קפה שכבר עברו טחינה הם אופציה פרקטית מאוד. כמו כן כשטוחנים פולים בבית נדרש גם ניקוי של המטחנה באופן קבוע.

 

החסרונות של קפה טחון

החיסרון העיקרי של פולי קפה טחונים הוא החשיפה לחמצן. מרגע שהפולים עברו טחינה, האבקה שנוצרה באה במגע בלתי נמנע עם חמצן, והחמצן מחליש את הטעמים. כשבלוטות הטעם דורשות טעמים מחודדים ומדויקים במיוחד, כדאי לוותר על האופציה של הקפה הטחון. בכל שאר המקרים אריזה איכותית והקפדה על אחסון בתנאים נאותים יבטיחו טעם מעולה של קפה גם מפולים טחונים, וגם כשעבר פרק זמן ארוך יחסית ממועד הטחינה.

 

איך לבחור נכון פולים טחונים לקפה?

פולי קפה טחונים נחלקים ל-4 קטגוריות בהתאם לדרגת הטחינה: טחינה גסה מייצרת גרגרים בגודל של מלח גס. זוהי האופציה המתאימה לחובבי קפה פילטר וכשמכינים קפה עם פרקולטור. אם אתם מעדיפים קפה במקינטה, או אם יש לכם מכונת קפה אוטומטית, אתם זקוקים לקפה שעבר טחינה בינונית (בגודל של גרגרי חול). אספרסו וקפוצ'ינו מחייבים קפה דק, בגודל של גרגרי סוכר. עבור קפה שחור או בוץ, שתי אופציות פופולריות מאוד בארץ, נדרשת טחינה עדינה במיוחד.

טעמים פלוס מציעה גם מטחנות קפה איכותיות וגם קפה טחון, ומעניקה לכם חופש בחירה מלא - כך שתוכלו להכין בדיוק את הקפה שאתם אוהבים.