
בחירת מכונת קפה לפי צרכים היא השלב הראשון והחשוב ביותר.
למגזר זה נדרשת מכונה מקצועית בעלת 2 עד 4 ראשים הכוללת מטחנת קפה מקצועית או לחילופין בהתאם לצרכים מכונה אוטומטית טוחנת קפה במקום, שואבת חלב ומייצרת כוס אספרסו או קפה הפוך משולב עם חלב חם ומוקצף נידרשת במקומות מסויימים מכונה שומרת שבת.
למגזר זה נדרשת מכונה מקצועית בעלת 1 עד 4 ראשים הכוללת מטחנת קפה מקצועית. או לחילופין מכונה מקצועית שעובדת בשיטת קפסולות מכונות אלה מתאימות בעיקר לפיצוציות פיצריות ומסעדות גורמה
היתרונות הבולטים בשיטה זו הם:
למגזר זה מומלץ מכונת קפסולות בעלת שם מותג עולמי ועם קפסולות בעלות תכולה של לפחות 7 גרם קפה כמו: lavazza , illy, mitaca בשילוב של מכונה עם לחץ של 20 בר. היתרון הבולט בשיטה זו כפי שידוע לפולי קפה טריים יש נטייה להיתחמצן עם האוויר ולא משנה באיזה דרך תנסה למנוע זאת (ואקום , מקרר ) הדבר לא יעלה בידכם הקפה יתחמצן ויאבד את כל תכונותיו.ומכייון שאתם לא בית קפה שמסיים את כמות הקפה הקיימת במטחנה מדי יום בזכות כמויות הקפה הגדולות שניצרכות חד משמעי קפסולות הקפה עדיפות ועוד סיבות לכך: טחינת הקפה בקפסולות היא אחידה ומדוייקת בהתאמה לסוגי תערובות הקפה וללחץ המכונה,בנוסף רמת קליית הקפה אחידה ולא משתנה בהתאם לתערובות השונות ולחזקם, נוסיף לכך נקיון סביבתי, טריות הקפה ומכונה קומפקטית מעוצבת ולא מגושמת אז זו הבחירה הנכונה.
לפריקים של הקפה מבינכם ניתן לרכוש מכונות קפה ידניות ללא חשמל ובנוסף מקציף חלב ידני ומטחנה מקצועית ידנית
טיפ קטן! על מנת לקבל קפה עם טעם וארומה טובים יותר יש להשתמש במים שעברו תהליך במערכות סינון וטיהור מים.