
לאחר ארוחה טובה במסעדה כשרה ובכלל, אין כמו לשתות קפה משובח וטעים עם פרוסת עוגה מפנקת לצד הקפה. במסעדות רבות ברחבי הארץ ניתן למצוא קפה טעים ומשובח, אותו מכינים מקפסולות איכותיות של מיטב יצרני הקפה והקפסולות בארץ ובעולם. לרוב, מסעדות מחזיקות במכונת קפה יכולות להכין תוך שניות ספורות קפה משובח על ידי הכנסת קפסולה למכונה.
נתחיל בחומרי גלם איכותיים, שהרי קפה משובח מתחיל באיכות חומרי הגלם ופולי הקפה הנטחנים לתוך הקפסולה. הדבר השני הוא -אופן טחינת הקפה וחליטתו, שהרי יש חשיבות רבה להתאמת תנאי הלחות והאוויר לאופן טחינת פולי הקפה במכונה, כך שיהיה ניתן להפיק את האיכות הטובה ביותר של הקפה. מסעדות כשרות בתל אביב משתמשות בתנאים אלה להכנת קפה משובח, אך לא פחות חשוב הוא – מכונת הקפה ממנה מפיקים אותו בפועל. מכונת קפה איכותית ומקצועית, היא מכונה המספקת תנאי טמפרטורה ולחץ מים נכונים בעת הכנת הקפה ובכן על הבריסטה המוזג את הקפה לדעת את רזי הכנת הקפה ותפעול נכון של המכונה, על מנת ליצר את התנאים המקסימאליים לקפה איכותי.
אז בואו נראה מהם טעמי הקפה המובילים והפופולריים ביותר:
כל מי שהיה אי פעם באיטליה יודע שלאיטלקים יש את הקפה הטעים ביותר ולהם יש קצב משלהם, חוקים משלהם וטקסים בישיבה מסורתית לשתיית קפה קפוצ’ינו משובח.
הוא מגיע ממדינת טורקיה בטעמים ובחוזקים שונים ומגוונים ואף לחלקם מוסיפים את תבלין ההל המוכר.
הכנת קפה שחור מקורו במזרח ומה שאנו מכנים קפה טורקי, הוא לא קפה שחור אמיתי. הכנת קפה שחור איכותי דורשת מיומנות גבוהה וגם כלים מיוחדים על מנת לשמור שהשמנים הארומאטיים של הקפה לא יתנדפו בזמן הכנתו.
הכנת סוג קפה זה, דורשת טחינה של גרגירי קפה לאבקה דקה ודרכה מעבירים קיטור או מים חמים, על מנת לקבל קפה חזק וארומטי.
הוא למעשה הקפוצ’ינו האיטלקי המוכר אותו מכינים בעזרת קפסולת קפה אספרסו ומחלב מוקצף חם. החלב מאזן אותו ומפיג את מרירות טעם הקפה.