
רוב חובבי הקפה שמעו על כמה מותגי קפה מוכרים, אין ספק שאחד מהבולטים שבהם הוא הלוואצה. הלוואצה זוהי חברת קפה איטלקית שהוקמה בטורינו שבאיטליה בשלהי המאה ה19. בתחילתה, היא נוהלה מתוך מכולת זעירה. לאחר יותר מ120 שנות הצלחה, חברת לוואצה מעסיקה אלפי עובדים ברחבי העולם.
פולי קפה לוואצה מיובאים ממקורות שונים ברחבי העולם, כגון קוסטה ריקה, ברזיל, מקסיקו וארה"ב. כדי לא להישאר מאחור ולשווק רק פולי קפה, החברה מספקת כיום גם קפה טחון, שמשמש, בין השאר, לייצור מוקה. עם זאת, כשחובבי קפה מדברים על המותג הבינלאומי, אין ספק שהם מתכוונים לפולים הוותיקים כפי שהם.
פולי קפה הם דבר נהדר שמהם ניתן ליצור מגוון משקאות טובים, טעימים, מעירים ועוד. אם כך, אילו סוגי משקאות נפוצים ניתן להכין מפולי קפה לוואצה? הכנו עבורכם רשימה של הפופולריים ביותר:
אספרסו – הוא הבסיס החשוב ביותר להכנסת משקאות שמבוססים על פולי קפה. להכנת האספרסו, משתמשים בין 7 ג’ ל14 ג’ של פולי קפה טחונים היטב, תלוי באורך האספרסו שתרצו. מעבירים 30-60 מ"ל מים בלחץ של 9 אטמוספרות ובחום של 95 מעלות
אמריקנו – להכנת אמריקנו יש להשתמש בשוט אספרסו והוספה של שני שליש כוס מים רותחים. *טיפ קטן – שפכו את האספרסו לתוך המים ולא להפך.
קפוצ’ינו – בישראל אנחנו יותר מכירים את המשקה הזה כ’קפה הפוך’, אבל השם הרשמי שלו הוא קפוצ’ינו. הכנת קפוצ’ינו נעשית בעזרת מנת אספרסו והרבה חלב מוקצף מעל. כמובן שבזכות החלב המשקה לא יהיה מר כמו אספרסו רגיל. היחס המומלץ הוא שליש אספרסו, שליש חלב חם ושליש חלב מוקצף.
מוקה – שילוב של קפוצ’ינו ושוקולד. מכינים את המוקה בשילוב אבקת שוקולד ואספרסו. אך שימו לב כי ניתן להכין את המשקה הזה גם עם קפה טחון של לוואצה. אופן ההכנה הוא ערבוב של האספרסו / קפה טחון עם כף אבקת שוקולד ולשפוך על התערובת חלב חם.
אז לאחר שהבנו אילו סוגים אפשר להכין בעזרת פולי קפה לוואצה, אל לנו לשכוח שלצורך ההכנה הזו צריכים דבר בסיסי מאד. אותו דבר נקרא מכונת קפה טחון שבלעדיה לא ניתן ליצור את המשקאות המוכרים האלו. אם אתם מעוניינים במכונה כזו שתכין לכם את פולי הקפה המוכרים האלה על הצד הטוב ביותר, צרו קשר עוד היום עם חברת קופי פלוס ותוכלו לצאת לדרך חדשה עם קפה מושלם.